Csokiskókuszos csiga

>> 2010. január 15., péntek

(kevés gyakorlottságot igényel)










Hozzávalók:

1 mirelit leveles tészta (500g)
5 dkg cukor
2 dkg kakaó
2 dkg tejcsokoládé
2 dkg margarin (pl.: Rama)
4 dkg kókuszreszelék
50 ml tej
0,5 tasak csoki pudingpor
1 tojás
kevés liszt


1, A csokoládét lereszeljük, vagy kis darabokra törjük. A cukrot, kókuszreszeléket, pudingport és kakaót jól összekeverjük. Apránként hozzáadva összekeverjük a tejjel. Hozzáadjuk a reszelt (vagy feldarabolt) csokit és a margarint. Gyenge lángon folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd. Ekkor levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

2, A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten haggyuk felengedni, majd egy kevés liszttel meghintett nyújtódeszkára vagy konyhapultra tesszük. Nyújtófával 3 mm vastagra nyújtjuk.

3, A kihűlt krémet egyenletesen eloszlatva a tésztán szétkenjünk úgy, hogy a keskenyebbik oldal egyik végén 6-7 cm széles sávot kihagyunk. A megkent tésztát feltekerjük úgy, hogy a hosszabbik oldal irányát tekerjük fel, és az üresen maradt tésztasáv kerül kívülre (tehát a tekercs utolsó részén nincsen krém). A feltekert tésztát egy éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy sütőpapírral (vagy szilikon lappal) befedett tepsire helyezzük az így kapott csigákat úgy, hogy az üresen maradt tésztarészt kihajtjuk, és a tekercs alján behajlítjuk (mint egy talpazat). A csigákat egymástól 3-4 cm-re helyezzük el a tepsin.

4, A tojást egy kis tálba feltörjük és villával habosra verjük. A csigák oldalát tojással megkenjünk. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg jól megnőnek, és szélük aranysárga nem lesz.

Elkészítési idő: kb. 40 perc.

Megyjegyzés: A krémet gyorsan le lehet hűteni, ha az edényt, amiben a meleg krém van egy olyan edénybe tesszük, amibe hideg vizet öntünk.
A képen látható csigák nem egy teljes csomag tésztából készültek. Egy 500 g-os csomag tésztából feltekerve nagyobb csigák lesznek.

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP