Meggyes habos omlós süti
>> 2010. január 4., hétfő
(közepesen nehéz elkészíteni)
Hozzávalók:
100 gr sütőmargarin (pl.: Rama)
160 gr liszt
0,5 csomag sütőpor
200 gr cukor
1 kávésk. ecet
4 tojás
1 vanilia cukor
1 üveg meggybefőtt
1 üveg meggylekvár
50 ml víz
1, A meggy levét leöntjük, és a gyümölcsöt átöblítjük vízzel. A lekvárt összekeverjük a leszűrt gyümölccsel és közepes lángon, 50 ml vízzel felöntve 7-8 percig (forrástól számítva) folyamatos keverés közben főzzük.Ezt követően a tűzről levesszük és hűlni hagyjuk.
2, A margarint a sütőporral, liszttel, vanilia cukorral, 2 tojás sárgájával és 50 gr cukorral összegyúrjuk. Az összegyúrt tésztát kinyújtjuk (kb. fél cm vastagra). Egy tortaformát, vagy egy 4-5 cm magas falú tepsibe sütőpapírt vagy szilikon lapot teszünk (a szilikon tepsi is jó) és beletesszük a tésztát.
3, A meggyes lekvárt ráöntjük a tesztára, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. Előmelegített sütőben közepes lángon (kb. 180 fokon) 25 percig sütjük.
4, A tojásfehérjékből (mind a négyből) kemény habot verünk, hozzáadjuk a megmaradt 150 gr cukrot és az ecetet, és újra felverjük.
5, A tésztát a 25 perc leteltével kivesszük a sütőből, és a tetejére borítjuk a tojáshabot, majd egyenletesen eloszlatjuk a tetején. Visszatesszük a sütőbe, és még 15-20 percig sütjük. Mikor megsült kivesszük, és haggyuk kihűlni, ezt követően lehet szeletelni.
Elkészítési idő: 65-70 perc (sütéssel)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése