Krumpli főzelék
>> 2010. június 7., hétfő
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
70 dkg krumpli
2 fej vöröshagyma
2 evők. tejföl
4 dkg liszt
1 evők. só
1 kávésk. pirospaprika
6-7 babérlevél
3 evők. étolaj
1, A krumplit megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk.
2, A hagymát megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sót, kicsit még pirítjuk, és felöntjük egy kevés vízzel.
3, A vízbe beletesszük a krumplit, és még annyi vizet öntünk alá, hogy kb. 1 ujjnyira ellepje. Közepes lángon kb. 30 percet főzzük. Eközben a liszthez apránként, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a tejfölt, babérlevelet, pirospaprikát. Mikor a krumpli megfőtt, a levéből merünk ki néhány kanállal, és a tejfölös liszthez keverjük. A lisztes tejfölt a krumplihoz keverjük, és még főzzük 2-3 percig folyamatos kevergetés közben.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Megjegyzés: Sült kolbásszal, vagy sült virslivel, vagy fasírttal tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése