Pulyka melba
>> 2010. január 10., vasárnap
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
70 dkg pulykamell
2 evők. olívaolaj
1 felezett őszibarack befőtt
3 evők. mazsola
2 dkg cukor
1 dl víz
8 evőkanál rizs
1 liter víz
1 csipet só
1, A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk. Egy hőálló tálba beleöntjük az olívaolajat és ráhelyezzük a pulyka szeleteket. A fél őszibarackokat 3-3 szeletre vágjuk, és rátesszük a pulykaszeletekre majd felöntjük 30 ml vízzel. A hőálló tálat befedjük alufóliával és fogpiszkálóval 8 apró lyukat szúrunk rá. Betoljuk a sütőbe (ne melegítsük elő) és 1 órát sütjük közepesengyenge tűzön (kb. 180 fokon).
2, Amíg sül a pulyka a maradék vizbe beletesszük a cukrot, és felforraljuk. Mikor fő, levesszük a tűzről és beletesszük a mazsolát. 50 percig áztatjuk a cukros vízben.
3, A pulykát kivesszük a sütőből az egy óra leteltével, és levesszük a fóliát róla, visszatoljuk a sütőbe és további 15 percet sütjük.
4, A liter vizet egy csipet sóvval felfőzzük, és beletesszük a rizset. Kb. 15 perc elteltével leszűrjük a mazsolát, és a fővésben lévő rizshez öntjük. Még 5 percet főzzük, majd leszűrjük.
5, A pulykát kivesszük a sütőből és mazsolás rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: 80 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése