Három színű rumos-puncsos rúd

>> 2010. február 24., szerda

(kis gyakorlottságot igényel)











Hozzávalók:

25 dkg darált háztartási keksz
25 dkg háztartási keksz (nem darált)
18 dkg margarin (Rama)
22 dkg cukor
4 dkg kakaó
4 csepp rumaroma
670 ml tej
1,5 tasak zselatin
1 vanillin cukor
25 ml víz
1 tasak puncs ízű pudingpor (főzős)
0,5 tasak vanília ízű pudingpor (hidegen elkészíthető pl.: Gála)


1, Az egész háztartási kekszet feldaraboljuk apróbb darabokra, és összekeverjük a darált háztartási keksszel. Hozzáadunk 18 dkg cukrot és a kakaóport, aztán az egészet jól elkeverjük. A margarint 70 ml tejben addig főzzük gyenge lángon, míg a margarin teljesen elolvad. Az olvadt margarinos tejet a kekszhez keverjük.

2, Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, és az aljához, illetve az oldalához simítjuk (nyomkodjuk) a kekszes massza 95%-át úgy, hogy az őzgerinc széleit és alját  mindenhol elfedje a massza, de ne legyen túl vastag.

3, A puncsos pudingport 4 dkg cukorral, 1 tasak zselatinnal összekeverünk, majd apránként hozzákeverünk 150 ml tejet. Felfőzünk 250 ml tejet, és mikor fő, hozzáadjuk a puncsos pudingporos keveréket, gyenge lángon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. A még forró pudingot az őzgerincbe öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.

4, A hidegen kikeverhető vaníliás pudingporhoz apránként hozzákeverünk 2 dl tejet. A fél tasak zselatint összekeverjük a vanillin cukorral és a vízzel, majd felfőzzük. A még meleg zselatint a vaníliás pudinghoz keverjük és a puncsos réteg fölé öntjük az őzgerincben. A tetejét megszórjuk a kekszes massza maradékával és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hűtőszekrényben haggyuk állni 1 napig. (de legalább 12 órán át).

5, Az őzgerinc formára ráteszünk egy tálat, összefogjuk az őzgerinccel, megfordítjuk, és haggyuk, hogy a kész rúd kijöjjön belőle, a folpackkot lehúzzuk róla, és lehet szeletelni.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Megjegyzés: A folpackra szórhatunk kókusz reszeléket, mielőtt a kekeszes masszát beletesszük, valamint tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk kókusz reszelékkel. 

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP