Erdélyi rántotta
>> 2010. június 5., szombat
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
15 tojás
5 szál zöldhagyma (szárral együtt)
1 evők. só
2 evők. étolaj
1, A tojásokat felütjük egy edénybe, és villával felverjük. A sót belekeverjük.
2, A zöldhagymákat megmossuk, a szárak legvégét lecsippentjük, és szárral együtt apró darabokra vágjuk.
3, Az olajat erős lángon felhevítjük egy serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát, 1-2 percig pirítjuk folyamatos kavargatás közben, majd hozzáöntjük a tojást, és kb. 4-5 perc alatt készre sütjük, közben egy fakanállal vagy kevergetjük, vagy forgatjuk, hogy egyenletesen süljön.
Elkészítési idő: kb. 10 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése