Kókuszos túrótorta
>> 2010. január 12., kedd
(nagyon egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
12 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg margarin (Rama)
2 tojás
4 evők. tej
6 dkg kókuszreszelék
fél csomag sütőpor
6 dkg búzadara
1 tejszínhabpor
1 csomag vaniliás cukor
egy fél citrom reszelt héja
2 dl tej
50 dkg túró
csokireszelék
1, A lisztet 8 dkg cukorral, sütőporral, tojással, kókusz reszelékkel, olvasztott margarinnal, tejjel jól összekeverjük.
2, Egy közepes tortaformát kikenünk margarinnal (liszttezni nem kell!) és beleöntjük a tésztát, egyenletesen eloszlatjuk a tortaformában és előmelegített sütőben közepesen gyenge lángon 15 percet sütjük.
3, A habporhoz hozzáadjuk a megmaradt 12 dkg cukrot, a citromhéjat, a vaniliás cukrot és apránként kavargatva a tejet. Mixerrel addig verjük, míg kezd keményedni. Ekkor hozzáadjuk a búzadarát, az áttört túrót (villával törjük meg egy kicsit) és mixerrel addig verjük gyenge fokozaton (legkisebb) amíg egyenletes nem lesz a krém.
4, Mikor a negyedóra leteltével kivesszük a tésztát, a túrókrémet egyenletesen eloszlatjuk a tetején és visszatoljuk a sütőbe még 30 percre. Mikor kisült, hagyjuk kicsit hűlni és éles késsel körbevágjuk a tésztát a tortaforma mentén (hogy ne törjön meg, mikor levesszük a formát) és kivesszük a tortaformából. Csokireszelekkel megszórjuk és tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése