Kókuszos túrótorta

>> 2010. január 12., kedd

(nagyon egyszerű elkészíteni)











Hozzávalók:

12 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg margarin (Rama)
2 tojás
4 evők. tej
6 dkg kókuszreszelék
fél csomag sütőpor
6 dkg búzadara
1 tejszínhabpor
1 csomag vaniliás cukor
egy fél citrom reszelt héja
2 dl tej
50 dkg túró
csokireszelék


1, A lisztet 8 dkg cukorral, sütőporral, tojással, kókusz reszelékkel, olvasztott margarinnal, tejjel jól összekeverjük.

2, Egy közepes tortaformát kikenünk margarinnal (liszttezni nem kell!) és beleöntjük a tésztát, egyenletesen eloszlatjuk a tortaformában és előmelegített sütőben közepesen gyenge lángon 15 percet sütjük.

3, A habporhoz hozzáadjuk a megmaradt 12 dkg cukrot, a citromhéjat, a vaniliás cukrot és apránként kavargatva a tejet. Mixerrel addig verjük, míg kezd keményedni. Ekkor hozzáadjuk a búzadarát, az áttört túrót (villával törjük meg egy kicsit) és mixerrel addig verjük gyenge fokozaton (legkisebb) amíg egyenletes nem lesz a krém.

4, Mikor a negyedóra leteltével kivesszük a tésztát, a túrókrémet egyenletesen eloszlatjuk a tetején és visszatoljuk a sütőbe még 30 percre. Mikor kisült, hagyjuk kicsit hűlni és éles késsel körbevágjuk a tésztát a tortaforma mentén (hogy ne törjön meg, mikor levesszük a formát) és kivesszük a tortaformából. Csokireszelekkel megszórjuk és tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP