Szezámmagos elefántfül

>> 2010. január 8., péntek

(nagyon egyszerű elkészíteni)













Hozzávalók:

60 dkg sertés comb
3 tojás
4 evők. liszt
5 evők. zsemlemorzsa
3 evők. szezámmag


körethez: 60 dkg krumpli, vegyes vágott savanyúság


1, A sertés combot felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre és kiklopfoljuk vékonyra. A tojásokat feltörjük és villával habosra verjük. A zsemlemorzsát a szezámmaggal jól összekeverjük.

2, A szeleteket vékonyan megsózzuk, beleforgatjuk lisztbe, ezután a felvert tojásokba majd a szezámmagos morzsába. A bepanírozott szeleteket forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük (kb. 1 ujjnyi olajon serpenyőben).

3, Eközben a krumplit megpucoljuk és közepes méretű darabokra vágjuk. Bő vízben főzzük egy evőkanál sóval kb. 30 percig. Mikor megfőtt leszűrjük. Ekkorra a húsok is megsülnek. Azt az olajat, amiben a hús sült, felforrósítjuk és 5-10 percig sütjük benne a leszűrt krumplit.

Elkészítési idő: 65-75 perc

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP