Görög csirke
>> 2010. január 21., csütörtök
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
1 dl olíva olaj
1 kisk. rozmaring
1 púpozott kisk. oregano
1 evők. bazsalikom
1 nagy fej vöröshagyma (vagy 2 közepes)
1 kisk. bors
1 evők. só
5 dl víz
1, A hagymát megpucoljuk és apró darabokra vágjuk és az oliva olajon közepes lángon folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük (üvegesre pároljuk).
2, A csirkemell filét kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, és a sóval megszórjuk. Hozzáadjuk a hagymához és kevergetés mellett egy kicsit megpirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, és addig főzzük, míg el nem fővi a levét. Ha már nincs alatta lé, még egy kicsit pirítjük (kb. 5-10 percet) párszor megkeverve.
3, Sült krumplival és friss salátával (vagy vegyes vágott savanyúsággal) tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése