Görög csirke

>> 2010. január 21., csütörtök

(egyszerű elkészíteni)









Hozzávalók:

1 kg csirkemell filé
1 dl olíva olaj
1 kisk. rozmaring
1 púpozott kisk. oregano
1 evők. bazsalikom
1 nagy fej vöröshagyma (vagy 2 közepes)
1 kisk. bors
1 evők. só
5 dl víz


1, A hagymát megpucoljuk és apró darabokra vágjuk és az oliva olajon közepes lángon folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük (üvegesre pároljuk).

2, A csirkemell filét kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, és a sóval megszórjuk. Hozzáadjuk a hagymához és kevergetés mellett egy kicsit megpirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, és addig főzzük, míg el nem fővi a levét. Ha már nincs alatta lé, még egy kicsit pirítjük (kb. 5-10 percet) párszor megkeverve.

3, Sült krumplival és friss salátával (vagy vegyes vágott savanyúsággal) tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP