Zöldborsó főzelék
>> 2010. június 6., vasárnap
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
60 dkg zöldborsó
1 evők. só
1 kávésk. bors
1 dl tej
5 dkg liszt
2 közepes fej vöröshagyma
3 evők. étolaj
1, A hagymát megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk, majd az olajon üvegesre párolju. Hozzáadjuk a sót, borsot, kicsit még pirítjuk, és felöntjük egy kevés vízzel.
2, A vízbe beletesszük a zöldborsót, és még annyi vizet öntünk alá, hogy kb. 1 ujjnyira ellepje. Közepes lángon kb. 45 percet főzzük. Eközben a liszthez apránként, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a tejet. Mikor a borsó megfőtt, a levéből merünk ki néhány kanállal, és a tejes liszthez keverjük. A lisztes tejet a borsóhoz keverjük, és még főzzük 2-3 percig folyamatos kevergetés közben.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Megjegyzés: Sült virslivel, vagy fasírttal tálaljuk, de vegetáriánusok tükörtojással is fogyaszthatják.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése