Szilvás lepény
>> 2010. február 15., hétfő
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
20 dkg liszt
0,5 csomag élesztő
150 ml tej
6 dkg cukor
2 dkg porcukor
1 üveg szilvabefőtt
4 dkg teavaj
1 tojás
1 kisk. fahéj
csipet só
1, A vajat felolvasztjuk. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 dkg cukrot, és hagyjuk felfutni.
2, Egy edénybe beletesszük a lisztet, 4 dkg cukrot, tojást, olvasztott vajat, sót, a felfuttatott élesztőt és az egészet összegyúrjuk. Fél órán át pihentetjük.
3, A szilvákat kimagvazzuk, és félbe vágjuk. Pár szem szilvát öszzezúzunk. A fahéjat a porcukorral jól elkeverjük.
4, A félóra leteltével a tésztát vékonyra nyújtjuk, tepsibe szilikon lapra (vagy sütőpapírra) helyezzük. A félbe vágott szilvákat a tetejére tesszük enyhén belenyomkodjuk a tésztába, az összezúzott szilvapépet pedig a felezett szilvák közzé tesszük. Meghintjük a fahéjas cukor egy részével, és előmelegített sütőben közepes lángon (kb. 200-220 fokon) 25 percig sütjük.
5, Tálalás előtt még szórhatunk rá a maradék fahéjas cukorból.
Elkészítési idő: 45 perc (sütés nélkül)
Megjegyzés: Használhatunk 2 üveg szilvabefőttet, és nyújthatjuk vékonyabbra a tésztát, úgy ízletesebb lesz.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése