Sült túrós derelye
>> 2010. február 4., csütörtök
(közepesen nehéz elkészíteni)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
50 g sertés zsír
1 tojás
1 vaniliás cukor
0,5 kisk. reszelt citromhéj
4 dkg cukor
250 g túró
víz
1, A lisztet, tojást és a zsírt összegyúrjuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy nyújtani lehessen a meggyúrt tésztát. A tésztát kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk.
2, A túrót a vaniliás cukorral, citromhéjjal és a cukorral jól összekeverjük.
3, A tészta egyik felén túrólabdacsokat (kb. 3 cm-eseket) helyezünk el egymástól olyan távolságra, hogy egy-egy labdacs között 1-1,5 ujjnyi távolság maradjon. Ezután ráfordítjuk a tészta üres felét a túrósra. A labdacsok között az ujjunkkal jól megnyomkodjuk a tésztát. A labdacsok közötti helyen feldaraboljuk, és az ujjunkkal mégegyszer jól összenyomkudjuk a túrólabdacsok szélén a tésztát.
4, Bő, forró olajban mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő: 35-40 perc
Megjegyzés: Porcukorral meghintve, és áfonya öntettel meglocsolva tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése