Fahéjas meggyleves

>> 2010. január 4., hétfő

(nagyon egyszerű elkészíteni)











Hozzávalók:

1 üveg meggybefőtt
2 dl habtejszín (vagy habpor + 2 dl tej)
5 dl víz
1 csapott evők. liszt
2 evők. cukor
1 kisk. fahéj


1, A meggybefőttről leöntjük a levet, vízzel átöblítjük. Ráöntünk 5 dl tiszta vizet, hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot és közepes lángon főzzük.

2, A liszthez apránként hozzákeverjük a habtejszínt (vagy a habport és apránként adagolva a tejet) és gyenge fokozaton habverővel 1-2 percig keverjük. A már fővő meggy levéből egy deciliternyit kiveszünk és hozzákeverjük a lisztes tejszínhez.

3, Az elkevert tejszínt hozzáöntjük a forrásban lévő meggyhez, összekverjük, és 1-2 percig főzzük együtt. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni és 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a összeérjenek az ízek. Hidegen tálaljuk.

Elkészítési idő: 15 perc (hűtés nélkül)

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP