Fahéjas meggyleves
>> 2010. január 4., hétfő
(nagyon egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
1 üveg meggybefőtt
2 dl habtejszín (vagy habpor + 2 dl tej)
5 dl víz
1 csapott evők. liszt
2 evők. cukor
1 kisk. fahéj
1, A meggybefőttről leöntjük a levet, vízzel átöblítjük. Ráöntünk 5 dl tiszta vizet, hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot és közepes lángon főzzük.
2, A liszthez apránként hozzákeverjük a habtejszínt (vagy a habport és apránként adagolva a tejet) és gyenge fokozaton habverővel 1-2 percig keverjük. A már fővő meggy levéből egy deciliternyit kiveszünk és hozzákeverjük a lisztes tejszínhez.
3, Az elkevert tejszínt hozzáöntjük a forrásban lévő meggyhez, összekverjük, és 1-2 percig főzzük együtt. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni és 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a összeérjenek az ízek. Hidegen tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc (hűtés nélkül)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése