Olasz pizza

>> 2010. február 4., csütörtök

(egyszerű elkészíteni)


 Hozzávalók:

   tésztához:                                          szószhoz:

20 dkg finom liszt                               150 ml ketchup
20 dkg rétes liszt                                1 kisk. pirosarany
1 evők. oliva olaj                               2 lisk. pizzakrém
2 dkg cukor                                       1 kisk. oregano
1 kávésk. só                                      2 kisk. bazsalikom
25 g élesztő                                       1 csipet bors
250 ml langyos víz


1, A kétféle lisztet jól összekeverjük, hozzáöntjük az oliva olajat, megszórjuk sóval és jól összekeverjük. A tálban a lisztet úgy oszlatjuk el, hogy középen egy kis gödröcskét alakítunk ki, ebbe beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük a langyos vízzel majd 20 percet pihentetjük.

2, A szószhoz a hozzávalókat alaposan elkeverjük.

3, A 20 perc elteltével a tésztát jól összegyúrjuk és nyújtódeszkára (vagy konyhapultra) tesszük. Ekkor újabb 15 percet pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, és tepsibe szilikon lapra (vagy sütőpapírra) tesszük. Megkenjük a szósszal, megszórjuk reszelt sajttal majd ízlés szerint feltétet helyezünk rá. Előmelegített sütőben közepesen gyenge lángon (kb. 180 fok) 20-22 percet sütjük.

Elkészítési idő: 1 óra

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP