Csülkös bableves

>> 2010. január 12., kedd

(egyszerű elkészíteni)












Hozzávalók:

1 füstölt első csülök
2 kisk. fokhagyma granulátum (vagy 2-3 cikk fokhagyma)
10 babérlevél
2 evők. pirospaprika
4 nagy répa
1 közepesen nagy petrezselyemgyökér
1 negyed fej kelkáposzta
1 negyed zellergumó
1 fél fej karalábé
300 g tejföl
5 dkg liszt
10 marék bab


1, A babot előző este beáztatjuk vízbe, hogy kb. 3-4 ujjnyira ellepje a babot.

2, A főzés napján a csülökről darabolunk fel húst nem túl nagy darabokra. Beletesszük egy 5-6 literes fazékba (vagy kuktába) a feldarabolt húst és az egészben maradtat is. Felöntjük 3-3,5 liter vízzel, hozzáadjuk a fokhagymát és közepes lángon 1,5 órát főzzük (kuktában 45-50 percet a forrástól számítva).

3, A répát, petrezselymet, káposztát zellert, karalábét alaposan megtisztítjuk.

4, A pirospaprikát, babérlevelet, répát, petrezselymet, karalábét, káposztát, zellert, beáztatott és leszűrt babot hozzáadjuk a csülökhöz és még 1 órát főzzük (kuktában való főzés esetén 35-40 percet).

5, A tejfölt a liszttel csomómentesen elkeverjük, majd a leves levéből merítünk hozzá apránként és jól elkeverjük vele. Hozzáadjuk a fővő leveshez, elkeverjük vele, és még 5 percig főzzük.

Elkészítési idő: 155 perc (kuktában főzve 95 perc)

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP