Lángos

>> 2010. március 4., csütörtök

(nagyon egyszerű elkészíteni)










Hozzávalók:

1 kg liszt
6 dl kefír
3 tojás
1 kisk. só
1,5 dl langyos tej
1 kisk. cukor
50 g élesztő


1, A cukrot hozzáadjuk a tejhez, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni (amíg az élesztő meg nem dagad a tejben).

2, A lisztet a sóval, kefírrel, tojással és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Hagyjuk 20 percet pihenni szobahőmérsékleten. Bő olajos kézzel tépünk a tésztából egy tenyérnyi gombócot, és az ujjaink segítségével széjjel nyújtjuk. Bő forró olajban mindkét oldalán aranysárgára/aranybarnára sütjük.

3, Fokhagymával bedörzsölve, tejföllel, vagy tejföllel és sajttal ízesíthetjük, illetve egyéni igény szerint.

Elkészítési idő: 25 perc

Megjegyzés: A lángos tésztája hűtőben egy hétig eláll (hacsak el nem fogy addig), de nagyobb edénybe kell tenni, mert hajlamos a hűtő megtelni lángossal 10 óra alatt, annyira megdagad a tészta.

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP