Zöldségtorta
>> 2010. május 20., csütörtök
(kicsi gyakorlatot igényel)
Hozzávalók:
3-4 közepes krumpli
15 dkg zöldborsó
20 dkg alma (idared)
1 közepes kígyóuborka
10 dkg zellergumó
3-4 közepes sárgarépa
1 közepes petrezselyem gyökér
3 dl kefír
150 ml tej
3 dl majonéz
2 tasak zselatin
1 evők. só
1 kisk. bors
1 evők. mustár
1, A krumplit megmossuk, és héjjában megfőzzük. Mikor megfőtt, meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk.
2, A zöldségeket és az almát megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk. A répát, petrezselymet, zellert és a borsót enyhén sós vízben rövid ideig főzzük (3-4 perc forrástól számítva), majd leszűrjük.
3, A kefírt a majonézzel, mustárral, sóval és a borssal összekeverjük. A főtt zöldségeket (a krumplit is), a feldarabolt uborkával, almával és a kikevert szósszal alaposan összekeverjük.
4, A zselatint a tejjel elkészítjük (gyenge tűzön folytonos kevergetés közben a zselatint feloldjuk a tejben), kihűtjük és a zöldségkeverékhez öntjük majd jól elkeverjük vele. 6-8 órán át hűtjük hűtőszekrényben, ezután lehet szeletelni.
Elkészítési idő: kb.1 óra (hűtés nélkül)
Megjegyzés: A tortaforma aljára ha folpackot teszünk, könnyebben ki lehet emelni a szeleteket, a torta tetejét pedig szeletenként egy-egy pöttynyi csemege pirosarannyal díszithetjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése