Almás palacsinta
>> 2010. február 9., kedd
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
35 dkg liszt
2 tojás
2 dkg cukor
1 vanilíás cukor
4-5 alma
tej
1, A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, a cukrot, és folyamatos kevergetés közben apránként hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük. Annyi tejet adunk hozzá, míg sűrűn folyó massza nem lesz belőle.
2, Az almákat meghámozzuk, és kb. ujjnyi vastag cikkekre vágjuk. Beletesszük őket a palacsintatészta masszába, és jól beleforgatjuk őket. Bő, forró olajba tesszük egyenként (nem beleöntjük az almás masszát) a bemártott cikkeket és aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
Elkészítési idő: 15 perc (sütés nélkül)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése