Krémes csokivarázs

>> 2010. február 1., hétfő

(közepesen nehéz elkészíteni)


Hozzávalók:

11 dl tej
20 dkg búzadara
50 dkg margarin (Rama)
45 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 dkg kakaó
6 tojás
3 dl natúr joghurt


1, A margarint felolvasztjuk, és megfelezzük. Az olvasztott margarin egyik felét elkeverjük 25 dkg cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és hagyjuk kihűlni.

2, A lisztet a sütőporral, kakaóval és 20 dkg cukorral jól összekeverjük. Folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk az olvasztott margarin másik felét és a natúr joghurtot. Mikor már csomómentes, hozzáadjuk a 6 tojást, és jól elkeverjük a masszával. Mixerrel teljesen csomómentesre keverjük.

3, Egy nagy tortaformát (vagy egy nagy tepsit) kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tészta masszát. Előmelegített sütőben gyenge tűzön (kb. 180 fok) 45-50 percig sütjük.

4, Míg sül a tészta, a tejet felforraljuk és a már fővő tejhez adjuk a búzadarát. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz (ne legyen híg, de nem is legyen túl kemény). Mikor megfőtt, egy nagy edényt megtöltünk hideg vízzel, és a tejbegrízes edényt beletesszük, így hamarbb tudjuk lehűteni. Hűtés közben néhányszor megkeverjük, hogy ne pillésedjen be a teteje.

5, Mikor a tejbegríz kihűlt, az olvasztott, cukorral kikevert, majd lehűtött margarinnal jól összekeverjük.

6, Ha kisült a tészta, hagyjuk 10-15 percet hűlni, és kivesszük a tortaformából/tepsiből. A tésztát egy acélpengés tortaszeletelővel (vagy egy éles késsel) ketté vágjuk vízszintesen. Visszakapcsoljuk a tortaformába az egyik tésztalapot, és a krém felével betakarjuk, ráhelyezzük a másik tésztalapot, és befedjük a maradék krémmel. Hűtőben hagyjuk állni 3-4 órát, ezután szeletelhető.

Elkészítési idő: kb. 90 perc (hűtési idő nélkül)

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP