Zöldbab főzelék
>> 2010. június 7., hétfő
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
60 dkg zöldbab (vagy vajbab, sárga hüvelyű)
1 evők. só
1 kávésk. pirospaprika
1 kávésk. ecet
2 evők. tejföl
5 dkg liszt
2 közepes fej vöröshagyma
3 evők. étolaj
1, A hagymát megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sót, kicsit még pirítjuk, és felöntjük egy kevés vízzel.
2, A vízbe beletesszük a zöldbabot, és még annyi vizet öntünk alá, hogy kb. 1 ujjnyira ellepje. Közepes lángon kb. 45 percet főzzük. Eközben a liszthez apránként, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a tejfölt, ecetet, pirospaprikát. Mikor a bab megfőtt, a levéből merünk ki néhány kanállal, és a tejfölös liszthez keverjük. A lisztes tejfölt a babhoz keverjük, és még főzzük 2-3 percig folyamatos kevergetés közben.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Megjegyzés: Sült kolbásszal, vagy sült virslivel, vagy fasírttal tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése