Barack leves

>> 2010. február 26., péntek

(egyszerű elkészíteni)











Hozzávalók:

1 őszibarack kompót
2 dl habtejszín (vagy habpor + 150 ml tej)
1 kiskanálnyi szegfűszeg
4 dkg liszt
2,5 l víz
5 dkg cukor

1, A barackról leöntjük a levét, és feldaraboljuk. A barackot beletesszük a vízbe, hozzáadjuk a cukrot, szegfűszeget és felfőzzük.

2, A lisztet a tejszínnel (vagy a habporból készített tejszínhabbal) csomómentesen elkeverjük. A barack fővő levéből apránként merünk hozzá 1 dl-nyit, közben kevergetjük. Mixerrel 1-es fokozaton 1-2 percig keverhetjük még.

3, A tejszínt hozzákeverjük a barackhoz, tovább főzzük még 5 percet, és hagyjuk kihűlni. Hidegen tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc

Megjegyzés: Néhány barack darabot egy kevés tejszínnel turmixben összepépesíthetünk, és a levéhez adjuk, így "barackosabb" íze lesz.

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP