Barack leves
>> 2010. február 26., péntek
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
1 őszibarack kompót
2 dl habtejszín (vagy habpor + 150 ml tej)
1 kiskanálnyi szegfűszeg
4 dkg liszt
2,5 l víz
5 dkg cukor
1, A barackról leöntjük a levét, és feldaraboljuk. A barackot beletesszük a vízbe, hozzáadjuk a cukrot, szegfűszeget és felfőzzük.
2, A lisztet a tejszínnel (vagy a habporból készített tejszínhabbal) csomómentesen elkeverjük. A barack fővő levéből apránként merünk hozzá 1 dl-nyit, közben kevergetjük. Mixerrel 1-es fokozaton 1-2 percig keverhetjük még.
3, A tejszínt hozzákeverjük a barackhoz, tovább főzzük még 5 percet, és hagyjuk kihűlni. Hidegen tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Megjegyzés: Néhány barack darabot egy kevés tejszínnel turmixben összepépesíthetünk, és a levéhez adjuk, így "barackosabb" íze lesz.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése