Mediterrán húsgombócok

>> 2010. március 8., hétfő

(egyszerű elkészíteni)









Hozzávalók:

60 dkg darálthús
1 csomag mozzarella
250 ml sűrített paradicsom
1 dl víz
50 ml tej
2 kisk. só
2 csipet bors
1 kisk. őrölt rozmaring
2 kisk. kakukkfű
1 púpozott evők. bazsalikom
0,5 csipet fokhagyma granulátum
0,5 csipet piros paprika
1 kisk. oliva olaj


1, A darálthúst 1 kisk. borssal, és 1 kisk. sóval összegyúrjuk és közepes nagyságú gombócokat formázunk belőle. A gombócokat tepsibe tesszük.

2, A sűrített paradicsomot a tejjel, vízzel, oliva olajjal, és a fűszerekkel összekeverjük és 5-10 percig főzzük. Ezután a gombózok alá öntjük.

3, A mozzarellát felszeleteljük és minden gombóc tetejére teszünk egy-egy szeletet. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük közepes lángon.

Elkészítési idő: 45 perc

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP