Mediterrán húsgombócok
>> 2010. március 8., hétfő
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
60 dkg darálthús
1 csomag mozzarella
250 ml sűrített paradicsom
1 dl víz
50 ml tej
2 kisk. só
2 csipet bors
1 kisk. őrölt rozmaring
2 kisk. kakukkfű
1 púpozott evők. bazsalikom
0,5 csipet fokhagyma granulátum
0,5 csipet piros paprika
1 kisk. oliva olaj
1, A darálthúst 1 kisk. borssal, és 1 kisk. sóval összegyúrjuk és közepes nagyságú gombócokat formázunk belőle. A gombócokat tepsibe tesszük.
2, A sűrített paradicsomot a tejjel, vízzel, oliva olajjal, és a fűszerekkel összekeverjük és 5-10 percig főzzük. Ezután a gombózok alá öntjük.
3, A mozzarellát felszeleteljük és minden gombóc tetejére teszünk egy-egy szeletet. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük közepes lángon.
Elkészítési idő: 45 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése