Harcsa paprikás
>> 2010. január 2., szombat
(közepesen nehéz)
Dédnagymamám receptje
Hozzávalók:
1 kg harcsa
4 fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
1 kávésk. bors
2 evők. pirospaprika
2 közepes tv paprika
3 közepes paradicsom
6-8 babérlevél
só
1, A halat megtisztítjuk (bőre ne legyen rajta), és feldaraboljuk. A paprikákat hosszában kettévágjuk és a szeleteket csíkokra vágjuk. A paradicsomokat szeletekre vágjuk (ne legyenek túl vastagok).
2, A hagymát kockára vágjuk, majd az olajon kis lángon megpirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük és 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Keverés nélkül 2 órán át főzzük közepes lángon (rázogatni lehet a lábost az utolsó 15 percben, de megkeverni benne az ételt nem szabad). Ha csak annyi víz lett ráöntve, hogy ellepje, pontosan ennyi idő alatt szaftossá válik.
Elkészítési idő: 2,5-3 óra
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése