Rántott sajt

>> 2010. március 3., szerda

(kis gyakorlottságot igényel)



Hozzávalók:

45 dkg trappista sajt
3 tojás
14 dkg zsemle morzsa
10 dkg liszt
3 evők. oliva olaj

körethez: áfonya öntet, rizs, vegeta (húsleves kocka is jó)


1, A sajtot kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket beleforgatjuk a lisztbe, aztután a villával felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába, és újra lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába.

2, Egy teflon serpenyőben felhevítjük az oliva olajat, és közepes lángon megsütjük rajta a sajt szeleteket. Addig sütjük őket, míg mindkét oldaluk piros nem lesz, de közben a sajt sem folyik szét.

3, A körethez a rizset bő vízben, kevés vegetával (húsleves kockával) megfőzzük, majd leszűrjük. A sajt és a rizs mellé áfonya öntetet teszünk.

Elkészítési idő: kb. 25 perc

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP