Gesztenyés püspök kenyér
>> 2010. április 22., csütörtök
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
10 tojásfehérje
30 dkg cukor
1 kisk. fahéj
50 g mazsola
250 g gesztenyemassza
10 dkg margarin (pl. Rama)
20 dkg liszt
fél tasak sütőpor
1, A lisztet a sütőporral, fahéjjal, mazsolával jól összekeverjük. A gesztenyemasszát apró lyukú reszelőn lereszeljük és a liszthez keverjük. A margarint megolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni, és ezt is a liszthez keverjük.
2, A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és újra felverjük. Óvatosan hozzákeverjük a liszthez úgy, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek. Tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük kb. 180 fokon.
Elkészítési idő: kb. 30 perc (sütés nélkül)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése