Erdélyi paprikás krumpli

>> 2010. január 29., péntek

(egyszerű elkészíteni)











Hozzávalók:

1 szál füstölt kolbász
1 nagy vöröshagyma
2 evők. pirospaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma (vagy 1 kisk. granulátum)
1,5 kg krumpli
10-12 babérlevél
1 evők. só
1 kisk. bors
2 evők. étolaj
1 zöldfűszeres húsleves kocka (Knorr)


1, A krumplit és a hagymát megpucoljuk és feldaraboljuk. A kolbászt karikákra vágjuk. Egy nagy fazékban (kb. 3-4 literes) az étolajon a feldarabolt hagymát gyenge tűzön, kevergetés közben megdínszteljük (üvegesre pároljuk), hozzáadjuk a sót, borsot és a felkarikázott kolbászt. Addig főzzük, míg a kolbász egy kicsit megpirul. Hozzáadjuk a pirospaprikát és 1 percig kevergetés mellett pirítjuk. Hozzáadunk 1 liter vizet, beletesszük a feldarabolt krumplit, és felöntjük még annyi vízzel, ami jó 1 ujjnyira ellepi.

2, Mikor a krumpli főnni kezd, hozzáadjuk a húsleves kockát, a fokhagymát és a babérlevelet. 45 percig főzzük. Egy fakanál segítségével megkeverjük és néhány szem krumplit széttörünk vele, és újra átkeverjük a levét. Mikor szaftos (nem lédús) akkor van készen.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP