Pumpedli

>> 2010. június 5., szombat

(kis gyakorlottságot igényel)

Hozzávalók:

4 dl tejszín (vagy 3 tasak habpor + 4,5 dl tej)
15 dkg cukor
1 vanillin cukor
30 ml citromlé
4 dl natúr joghurt
30 g zselatin


1, A tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, vanillin cukrot, citromlevet és 3 dl joghurtot.

2, A megmaradt 1 dl joghurtot felforrósítjuk, belekeverjük a zselatint és állandó kevergetés mellett gyenge tűzön addig főzzük, míg a zselatin felolvad. Mikor lanygosra hűl belekeverjük a tejszínhabos joghurtba. Az egészet beletöltjük egy kapcsos tortaformába, és hűtőben hagyjuk 4-5 órát állni. Mikor megdermedt, éles késsel szeletelhető.

Elkészítési idő: 20 perc (hűtés nélkül)

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP