Pumpedli
>> 2010. június 5., szombat
(kis gyakorlottságot igényel)
Hozzávalók:
4 dl tejszín (vagy 3 tasak habpor + 4,5 dl tej)
15 dkg cukor
1 vanillin cukor
30 ml citromlé
4 dl natúr joghurt
30 g zselatin
1, A tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, vanillin cukrot, citromlevet és 3 dl joghurtot.
2, A megmaradt 1 dl joghurtot felforrósítjuk, belekeverjük a zselatint és állandó kevergetés mellett gyenge tűzön addig főzzük, míg a zselatin felolvad. Mikor lanygosra hűl belekeverjük a tejszínhabos joghurtba. Az egészet beletöltjük egy kapcsos tortaformába, és hűtőben hagyjuk 4-5 órát állni. Mikor megdermedt, éles késsel szeletelhető.
Elkészítési idő: 20 perc (hűtés nélkül)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése