Rántott tejbegríz

>> 2010. március 7., vasárnap

(kis gyakorlottságot igényel)











Hozzávalók:

6 dl tej
1 evők. méz
1 tasak vanillin cukor
4 dkg cukor
18 dkg búzadara
2 tojás
zsemlemorzsa
liszt


1, A tejet a cukorral, vanillin cukorral és a mézzel felforrósítjuk. Beletesszük a búzadarát és közepes lángon, folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg a dara az összes tejet be nem issza és jó sűrű lesz.

2, A tejbegrízt haggyuk kihűlni. Közben egy edénybe lisztet, egy másikba zsemlemorzsát, egy harmadikba pedig a 2 tojást felütve tesszük. A tojásokat egy villával felverjük.

3, Mikor a tejbegríz teljesen kihűlt egy éles kést hidegvízzel leöblítünk, és felvágjuk vele a tejbegrízt kb. ujjnyi vastag szeletekre. A szeleteket bepanírozzuk (először lisztbe, majd tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk), és bő, forró olajban mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP