Somlói galuska mogyoróval
>> 2010. április 8., csütörtök
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók ( 6-7 kehelyhez):
20 dkg babapiskóta
2 csomag csokoládé pudingpor
10 dkg mazsola
10 dkg erdei mogyoró (darált)
14 dkg cukor
1 kisk. fahéj
300 ml folyadékhoz elegendő rumaroma
12 dl tej
1, Az erdei mogyorót ha nincs megdarálva, megdaráljuk. A babapiskótákat nagyobb darabokra törjük és egy nagyobb edénybe tesszük. A megdarált mogyorót hozzadjuk. A csoki pudingport a cukorral, fahéjjal, rumaromával összekeverjük és apránként hozzáadunk folyamatos kevergetés közben 1 dl tejet.
2, A maradék tejet a mazsolával felfőzzük, és hozzáadjuk a pudingporos keveréket. Folyamatos kevergetés közben addig főzzük míg el nem kezd sűrűsödni. A kész pudingot ráöntjük a mogyorós babapiskótára és alaposan összekeverjük. Hagyjuk kihűlni és tejszínhabbal tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése