Krumpli leves
>> 2010. március 3., szerda
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
60 dkg krumpli
175 g tejföl
2 dkg liszt
1 evők. só
1 kisk. pirospaprika
1 kisk. ecet
3-4 babérlevél
2 l víz
1, A krumplit meghámozzuk, és feldaraboljuk. A feldarabolt krumplit a vízben, a babérlevéllel és a sóval együtt főzzük kb. 40 percig.
2, A lisztet a pirospaprikával és az ecettel elkeverjük, majd folyamatos kevergetés közben apránként hozzáadjuk a tejfölt. A fővő krumpli levéből egy keveset kimerünk a tejfölhöz, és összekeverjük vele. Mikor a krumpli megfőtt, hozzáadjuk a tejfölös keveréket és még 4-5 percig főzzük.
Elkészítési idő: kb. 50-55 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése