Rakott túróstészta

>> 2010. március 24., szerda

(egyszerű elkészíteni)









Hozzávalók:

500 g száraz tészta
750 g túró
4 tojás
2 evők. vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 evők. cukor


1, A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a reszelt citrom héjat, a cukrot és a vaníliás cukrot és az egészet jól összekeverjük.

2, A tésztát bő forró enyhén sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.

3, A tojásokat feltörjük és szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A sárgáját a túróhoz adjuk, a fehérjéket pedig egy közepes edénybe felfogjuk. A fehérjékből kemény habot verünk, a sárgáját pedig elkeverjük a túróval. A felvert tojáshabot óvatosan a túróhoz keverjük.

4, A leszűrt tésztát hozzákeverjük a túróhoz, hőálló üvegtálba tesszük és sütőben közepes lángon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Elkészítési idő: 35 perc

Megjegyzés: A túróhoz adhatunk mazsolát is.

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP