Áfonyás vanília fagyi
>> 2010. február 9., kedd
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
6 tojás fehérje
1 tejszínhabpor
1 habfixáló
5 dkg porcukor
1 bourbon vaníliás cukor
1 vanillin cukor
2 dl tej
3 evők. áfonyaöntet
1, A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot és újra felverjük.
2, A habporból, vanillin cukorból, vaníliás cukorból, habfixálóból és a tejből mixerrel kemény habot verünk. hozzáöntjük a tojásfehérjéhez, és belekeverjük. Hozzáadjuk az áfonyaöntetet és mégegyszer alaposan átkeverjük.
3, Mélyhűtőbe tesszük, és 90 perc elteltével átkeverjük. Visszatesszük a mélyhűtőbe, és kb. 3-4 óra elteltével fogyasztható a krémes fagyi. Áfonyaöntettel meglocsolva tálaljuk.
Elkészítési idő: 10 perc (hűtés nélkül)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése