Áfonyás vanília fagyi

>> 2010. február 9., kedd

(egyszerű elkészíteni)













Hozzávalók:

6 tojás fehérje
1 tejszínhabpor
1 habfixáló
5 dkg porcukor
1 bourbon vaníliás cukor
1 vanillin cukor
2 dl tej
3 evők. áfonyaöntet

1, A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot és újra felverjük.

2, A habporból, vanillin cukorból, vaníliás cukorból, habfixálóból és a tejből mixerrel kemény habot verünk. hozzáöntjük a tojásfehérjéhez, és belekeverjük. Hozzáadjuk az áfonyaöntetet és mégegyszer alaposan átkeverjük.

3, Mélyhűtőbe tesszük, és 90 perc elteltével átkeverjük. Visszatesszük a mélyhűtőbe, és kb. 3-4 óra elteltével fogyasztható a krémes fagyi. Áfonyaöntettel meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: 10 perc (hűtés nélkül)

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP