Hagymás máj szaftosan

>> 2010. január 6., szerda

(egyszerű elkészíteni)











Hozzávalók:

5 fej közepesen nagy vöröshagyma
50 dkg csirkemáj
150 ml étolaj
1 evők. só
1 csipet bors


1, A hagymákat megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A májat 7-8-szor átmossuk tiszta vízzel, feldaraboljuk 3-4 cm-es (falatnyi) darabokra és újabb 3-4-szer átmossuk tiszta vízzel.

2, Egy lábosban az olajon (gyenge lángon) megdínszteljük a hagymákat (addig sütjük, míg fonnyadt nem lesz a hagyma, kicsit pirul is) és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Mikor főni kezd, hozzáadjuk az átmosott, leszűrt májat. Ha a víz nem lepi el, akkor annyi vizet öntünk még hozzá, hogy ellepje a májat. A közben a felszínére feljövő habot kanállal le lehet szedni. Közepes lángon főzzük addig, míg majdnem teljesen elfővi a levét (de legalább 45 percig) és szaftossá nem válik, ekkor hozzáadjuk a sót, borsot, és még 5-6 percet főzzük. Krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk.

Elkészítési idő: 1-1,5 óra

Megjegyzés: Csirkemáj helyett használhatunk ujjnyi vastag szeletekre vágott sertésmájat is, ebben az esetben 1-1,5 deciliterrel több vízzel kell felönteni és a főzési idő félórával hosszabb.

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP