Zöldséges csirke falatok
>> 2010. május 19., szerda
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell filé
30 dkg zöldborsó
30 dkg csemege kukorica
4 közepes paradicsom
3 zöldpaprika
40 dkg zöldbab (sárga hüvelyű)
1 evők. só
1 kisk. bors
1 csipet korriander
1 csipet szárított petrezselyemzöld
1 kisk. bazsalikom
1 kisk. őrölt rozmaring
1 kisk. kakukkfű
5 evők. étolaj
1,5 liter víz
1, A csirkét apró darabokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, kicsit pirítjuk, és felöntjük a vízzel.
2, A paradicsomot, paprikát feldaraboljuk. A borsót, kukoricát, babot, paradicsomot, paprikát a húshoz adjuk és 60 percet főzzük (szaftosra fővi a levét), főzés közben néha megkeverjük.
Elkészítési idő: 70 perc
Megjegyzés: Tálaláskor rizságyra fektetjük, így a rizs köretként szolgál, és laktatósabbá válik az étel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése