Béles

>> 2010. március 3., szerda

(kis gyakorlottságot igényel)

Nagymamám receptje











Hozzávalók:

1 kg krumpli
kb. 35 dkg liszt
6-7 evők. étolaj
1 evők. só


1, A krumplit a sóval bő vízben megfőzzük. Mikor megfőtt összetörjük, és hozzáadjuk a lisztet. A liszttel összegyúrjuk, és addig adunk még hozzá lisztet, míg nyújtani nem lehet a tésztát.

2, A tésztát tenyérnyi darabokra vágjuk, és a darabokból golyókat formázunk. A golyókat kinyújtjuk és forró olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük.

Elkészítési idő: kb. 50 perc (sütés nélkül)

Megjegyzés: A kinyújtott lapokat ne tegyük egymásra, mert összeragadnak, míg sorra kerülnek a sütésnél.

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP