Béles
>> 2010. március 3., szerda
(kis gyakorlottságot igényel)
Nagymamám receptje
Hozzávalók:
1 kg krumpli
kb. 35 dkg liszt
6-7 evők. étolaj
1 evők. só
1, A krumplit a sóval bő vízben megfőzzük. Mikor megfőtt összetörjük, és hozzáadjuk a lisztet. A liszttel összegyúrjuk, és addig adunk még hozzá lisztet, míg nyújtani nem lehet a tésztát.
2, A tésztát tenyérnyi darabokra vágjuk, és a darabokból golyókat formázunk. A golyókat kinyújtjuk és forró olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük.
Elkészítési idő: kb. 50 perc (sütés nélkül)
Megjegyzés: A kinyújtott lapokat ne tegyük egymásra, mert összeragadnak, míg sorra kerülnek a sütésnél.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése