Erdélyi krumplis tészta

>> 2010. február 21., vasárnap

(egyszerű elkészíteni)


Dédnagymamám receptje











Hozzávalók:

1 kg krumpli
0,5 kg száraztészta (pl.: fodros nagykocka)
2 evőkanál só


1, A krumplit megmossuk és héjában sütjük előmelegített sütőben közepes lángon egy órán át (ha nagyobb szemű a krumpli akkor tovább).

2, Mikor kisült a krumpli, a száraztésztát bő vízben megfőzzük és leszűrjük. Közben a krumplit még melegen meghámozzuk, és egy villával összetörjük. A kifőtt tésztát a krumplihoz keverjük, hozzáadjuk a sót és jól elkeverjük vele.

Elkészítési idő: kb. 75 perc

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP