Házias Pizza

>> 2010. január 2., szombat

(kezdők is el tudják készíteni)









Hozzávalók:

tésztához:                                             pizzaszószhoz:

40 dkg rétesliszt                                   150 ml ketchup
250 ml langyos víz                                 2 kávésk. pirosarany
2 evőkanál cukor                                  2 kávésk. szárított bazsalikom
2-3 csipet só                                        1 kávésk. szárított oregano
25 gr élesztő (félcsomag)                      1 csipet só és bors


1, A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe egy kis mélyedést alakítunk ki, amibe beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, és a közepén lévő élesztőre öntjük a langyos vizet. Hagyjuk 15 percet állni, majd utána összegyúrjuk és kinyújtjuk.

2, A pizzaszószhoz a hozzávalókat jól elkeverjük.

3, A kinyujtott tésztát egy tepsibe, sütőpapírra, vagy szilikon lapra helyezzük. Ezután megkenjük nagyon vékonyan margarinnal, pizzaszósszal, és tetszés szerint rátesszük a feltétet (pl. szalámi, sajt). Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. (180 fokon)

Elkészítési idő: 65-75 perc

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP