Rizses hús

>> 2010. február 20., szombat

(egyszerű elkészíteni)










Hozzávalók:

1 kg sertés lapocka
25 dkg rizs
3 evők. étolaj
1 evők. vegeta
2 evők. só
1 kisk. bors


1, A húst apró darabokra vágjuk, az olajon megpirítjuk, és felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a sót, borsot, és addig főzzük, míg el nem fővi a levét, ekkor még egy kicsit pirítjuk.

2, Egy edényben felforralunk 1,5 liter vizet, hozzáadjuk a vegetát és a rizset, és kb. 15-20 percig főzzük (míg a rizs meg nem puhul).

3, A rizset leszűrjük, és a húshoz keverjük. Savanyúsággal tálaljuk (pl.: csemege uborka).

Elkészítési idő: kb. 60-70 perc

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP