Sonkás holdacskák

>> 2010. január 15., péntek

(egyszerű elkészíteni)











Hozzávalók:

1 mirelit levelestészta (500g)
10 dkg sonka
1 tojás
2 dkg szezámmag
kevés liszt


1, A mirelit levelestésztát haggyuk szobahőmérsékletes felengedni. Kevés liszttel meghintjük a nyújtódeszkát (vagy a konyhapultot) és nyújtófával kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagságúra.

2, A sonkát kb. 4-5 mm vastag csíkokra vágjuk. A tojást egy kis edénybe villával habosra verjük.

3, A kinyújtott tésztát félhold alakú tésztaszaggatóval kiszaggatjuk. (Ami a félholdak közül kimarad tészta összegyúrjuk és újra kinyújtjuk, kiszaggatjuk). Az így kapott holdacskákat kétfelé osztjuk, és az egyik adagnak a hold közepére 2-2 sonkacsíkot teszünk. A sonkás holdacskákat megkenjük tojással, és befedjük a másik adag, üres holdacskákkal. Az így kapott emeletes holdacskáknak a széleit enyhén megnyomkodjuk, hogy összeragadjanak, tepsire tesszük őket sütőpapírra (vagy szilikon lapra) egymástól 1,5-2 cm távolságra és megkenjük a maradék tojással a tetejüket. Megszórjuk őket szezámmaggal, és előmelegített sütőben közepes lángon aranyszínűre sütjük (eddigre jól meg is nőnek).

Elkészítési idő: 35-40 perc

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP