Magyaros pácban érlelt sertéssült

>> 2010. január 20., szerda

(egyszerű elkészíteni)










Hozzávalók:

4 szelet sertés comb
70-75 dkg krumpli
2,5 dl étolaj
majoranna, koriander, rozmaring, fokhagyma,
bors, só, grill fűszer keverék, piros paprika


1, Két csipet majorannát, két csipet korriandert, egy csipet rozmaringot, egy kávésk. fokhagyma granulátumot (vagy zúzott fokhagymát), két csipet borsot, egy negyed tasak grill fűszer keveréket és egy kávésk. pirospaprikát jól összekeverünk. (A sót nem tesszük bele!)

2, Egy tálba beleöntjük az étolajat és hozzáadjuk az összekevert fűszereket. Jól elkeverjük az olajjal és beletesszük a hús szeleteket, kicsit meg is forgatjuk benne. Ha nem lepi el az olaj, akkor annyit öntünk még hozzá, hogy ellepje. Hűtőszekrényben 24 órán át hagyjuk érlelődni.

3, A krumplit megpucoljuk, megmossuk és felkarikázzuk nem túl vékony szeletekre. Egy hőálló üvegtálba 3 evőkanál olajat kimerünk a pácléből, eloszlatjuk az üvegtálban majd a krumpli felét egymás mellé tesszük benne. Enyhén megsózzuk azután ráhelyezzük a hússzeleteket, enyhén megsózzuk és befedjük a maradék krumplival. A pácléből még 2-3 evőkanál olajjal meglocsoljuk a tetejét. Lefedjük alufóliával és közepes lángon 1 órán át sütjük.

4, Egy óra elteltével az üvegtálat kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát, és az alján lévő lével egy kanál segítségével meglocsoljuk a tetején lévő krumplit. Visszatoljuk a sütőbe és még félórát sütjük (közben 2-3-szor meglocsolgatjuk a tetejét az alján lévő lével).

Elkészítési idő: 2 óra (pácolás ideje nélkül)

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP