Mediterrán sült csirke
>> 2010. január 4., hétfő
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
4 csirkecomb
4 evők. kacsazsír (ha nincs, akkor étolaj)
20 ml víz
só, bors, pirospaprika, fokhagyma, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, oregano
1, A csirkecombok mindkét oldalát megkenjük kacsazsírral, a többi zsírt egy hőálló üvegtálba tesszük, majd ráhelyezük a csirkecombokat.
2, Két csipet sót, egy csipet borsot, 1 púpozott kisk. pirospaprikát (csemege), 1 kisk. rozmaringot, 1 kisk. kakukkfüvet, két csipet bazsalikomot, egy csipet oreganot, és egy csipet fokhagyma granulátomot (vagy 1 fél cikk fokhagymát összezúzva) jól összekeverünk. Az így kapott fűszerkeverékkel meghintjük a combokat. A vizet a hőálló tálba öntjük a combok mellé, alufóliával befedjük a tálat.
3, A tálat betesszük a sütőbe (ne melegítsük elő) és közepes lángon (kb. 180 fokon) 60 percet sütjük. Ezt követően kivesszük a sütőből, levesszük a tetejéről a fóliát, a combokat az alatta lévő zsíradékkal meglocsoljuk, és visszatesszük a sütőbe. További kb. 10 percig sütjük (míg szépen megpirul). Rizi-bizivel tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 75 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése