Krumpli saláta

>> 2010. január 2., szombat

(kezdők is el tudják készíteni)



Hozzávalók:

1 kg krumpli
5 tojás
1 közepes fej vöröhagyma
150 ml majonéz
150 ml natúrjoghurt
150 ml tejföl
2 kávésk. őrölt feketebors
2 evőkanál só


1, A krumplit héjában 40 percig főzzük közepes lángon 1 evőkanál sóval annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ha megfőtt, meghámozzuk és felkarikázzuk 4-5 mm vastag szeletekre.

2, A tojásokat megfőzzük (7-8 percig forrástól számítva), majd megpucoljuk és felkarikázzuk.

3, A majonézt, a natúrjoghurtot, a tejfölt, 1 evőkanál sót és a borsot jól összekeverjük.

4, A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk, és a karikát félbevágjuk.

5, Az előkészített hozzávalókat jól elkeverjük, 2-3 órát hűtőszekrényben hagyjuk állni, és hidegen tálaljuk.

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP