Eperhab

>> 2010. június 3., csütörtök

(egyszerű elkészíteni)














Hozzávalók (4-5 kehelyhez):

45 dkg eper
6 tojás fehérje
12 dkg cukor
2 dkg vaníliás cukor
1-2 csepp ecet vagy citromlé


1, Az epreket megmossuk, és négybe vágjuk. A negyedét félre tesszük, a többit villával összetörjük.

2, A tojás fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, az 1-2 csepp ecetet (vagy citromlevet) majd újra felverjük. Az összetört epret óvatosan a habhoz keverjük, hogy a habot ne törjük össze.

3, Az eperhabot kelyhekbe tesszük úgy, hogy a kelyheket félig megtöltjük, a habra teszünk néhány darab epret, majd eperhabbal tele tesszük, és a tetjüket a még megmaradt eper darabokkal díszitjük.

Elkészítési idő: kb. 20 perc

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP