Erdélyi vinetta

>> 2010. január 6., szerda

(könnyű elkészíteni)










Hozzávalók:

4 nagy padlizsán
1 közepes fej vöröshagyma
2 kisk. étolaj
1 kisk. só
fél kávésk. fokhagyma granulátum (vagy egy fél gerezd összezúzzott fokhagyma)
4 evőkanál majonéz
1 kisk. mustár


1, A padlizsánokat szabadtűzön, parázson grill rácson, vagy ha erre nincs lehetőség akkor gázégős tűzhelyen kisközepes nyílt lángon, lyukacsos vas karikalapon megsütjük. Akkor vannak megsülve, amikor már szenes a külsejük és ha egy villát beleszúrunk, átszalad rajta, mint kés a vajon (kb. 15-20 perc).

2, Amikor a padlizsánok megsültek, hagyjuk kihűlni őket, majd megpucoljuk, és vízzel megmossuk őket. A megmosott padlizsánokat fakanállal jól összezúzzuk pépessé és szárukat eltávolítjuk (száruknál fogva meg lehet fogni őket miközben pépesítjük fakanállal).

3, A hagymát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt hagymát, olajat, sót, borsot, majonézt, fokhagymát és mustárt hozzáadjuk a sült zöldséghez, és az egészet jól összekeverjük. Kenyérre kenve ízletes és tápláló reggeli vagy vacsora válik belőle.

Elkészítési idő: 50 perc (sütéssel együtt)

Megjegyzés: Gáztűzhely sütőjében sütve nem lesz olyan íze, mint amilyen az eredetié!

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP