Erdélyi vinetta
>> 2010. január 6., szerda
(könnyű elkészíteni)
Hozzávalók:
4 nagy padlizsán
1 közepes fej vöröshagyma
2 kisk. étolaj
1 kisk. só
fél kávésk. fokhagyma granulátum (vagy egy fél gerezd összezúzzott fokhagyma)
4 evőkanál majonéz
1 kisk. mustár
1, A padlizsánokat szabadtűzön, parázson grill rácson, vagy ha erre nincs lehetőség akkor gázégős tűzhelyen kisközepes nyílt lángon, lyukacsos vas karikalapon megsütjük. Akkor vannak megsülve, amikor már szenes a külsejük és ha egy villát beleszúrunk, átszalad rajta, mint kés a vajon (kb. 15-20 perc).
2, Amikor a padlizsánok megsültek, hagyjuk kihűlni őket, majd megpucoljuk, és vízzel megmossuk őket. A megmosott padlizsánokat fakanállal jól összezúzzuk pépessé és szárukat eltávolítjuk (száruknál fogva meg lehet fogni őket miközben pépesítjük fakanállal).
3, A hagymát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt hagymát, olajat, sót, borsot, majonézt, fokhagymát és mustárt hozzáadjuk a sült zöldséghez, és az egészet jól összekeverjük. Kenyérre kenve ízletes és tápláló reggeli vagy vacsora válik belőle.
Elkészítési idő: 50 perc (sütéssel együtt)
Megjegyzés: Gáztűzhely sütőjében sütve nem lesz olyan íze, mint amilyen az eredetié!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése