Pergelt leves
>> 2010. március 9., kedd
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
3-4 szem közepes krumpli
3 evőkanál étolaj
6 evők. levestészta (pl. eperlevél)
1 kisk. só
1 evők. pirospaprika
1,5 liter víz
1 leveskocka
só
1, A hagymát apróra daraboljuk és az étolajon a levestésztával együtt, gyenge lángon, folyamatos kevergetés közben pirítjuk addig, amíg a hagyma meg nem puhul. Hozzáadjuk a borsot, ízlés szerint a sót (kb. 1 evőkanálnyi kell) és a pirospaprikát. Összekeverjük, és felöntjük a vízzel.
2, A krumplit megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a fővő léhez, beletesszük a húsleves kockát és addig főzzük közepes lángon, míg a krumpli meg nem puhul.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése