Temesvári sertésborda zöldbabbal

>> 2010. január 30., szombat

(közepesen nehéz elkészíteni)










Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma
6 dkg disznózsír
6 szelet sertés karaj
10 dkg liszt
6 dkg húsos füstölt szalonna
3 paradicsom
1 nagy zöldpaprika
1 evők. pirospaprika
1 evők. só
2 üveg sárgahüvelyű bab befőtt (vagy 75 dkg zöldbab)
150 ml tejföl
1,5 liter víz


1, A paradicsomot, zöldpaprikát, szalonnát és a hagymát feldaraboljuk. A karaj szeleteket kipotyoljuk vékonyra, és enyhén megsózzuk. A kipotyolt hús szeletek mindkét oldalát lisztbe mártjuk.

2, A zsírt egy kb. 4 literes lábosban felmelegítjük és gyenge tűzön a hús szeletek mindkét oldalát megpirítjuk rajta. Mikor megpirultak félre tesszük őket. A szalonnát és a hagymát a visszamaradt zsíron kevergetés közben megpirítjuk.

3, Hozzáadjuk a pirospaprikát és 1 percig pirítjuk. Felöntjük kb. 1 dl vízzel és hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát, kevergetés mellett kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a babot, a sót és felöntjük a maradék vízzel. A tetejére ráhelyezzük a hús szeleteket enyhén belenyomkodjuk a babba. Ha a víz nem lepné el, öntünk még hozzá. Addig főzzük míg a hús és a bab megpuhul (befőtt esetén kb. 35-45 perc fővéstől számítva).

4, A tejfölt a panírozásból megmaradt liszttel kikeverjük. Mikor már csomó mentes, a fővő babos léből egy kanál segítségével veszünk ki, és a tejfölhöz adjuk. Kevergetés mellett kb. 10 kanálnyi lé kell hozzá, míg sűrűn folyó szósz nem lesz belőle.

5, Mikor a hús és a bab megpuhult, a tejfölös szószt a babhoz öntjük és jól összekeverjük vele és még kb. 5 percet főzzük.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP