Szedres vaníliás lepény

>> 2010. február 15., hétfő

(egyszerű elkészíteni)










Hozzávalók:

20 dkg liszt
0,5 csomag élesztő
5,5 dl tej
6 dkg cukor
1 hideg vanilia pudingpor (Gála)
75 ml víz
4 dkg teavaj
20 dkg friss (vagy mirelit) szeder
1 vanillin cukor
1 tojás
fél tasak zselatin
csipet só


1, A vajat felolvasztjuk. 150 ml langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 dkg cukrot, és hagyjuk felfutni.

2, Egy edénybe beletesszük a lisztet, 4 dkg cukrot, tojást, olvasztott vajat, sót, a felfuttatott élesztőt és az egészet összegyúrjuk. Fél órán át pihentetjük.

3, A félóra leteltével a tésztát vékonyra nyújtjuk, tepsibe szilikon lapra (vagy sütőpapírra) helyezzük. A szedreket egymáshoz közel a tetejére tesszük enyhén belenyomkodjuk a tésztába. Előmelegített sütőben közepes lángon (kb. 200-220 fokon) 25 percig sütjük.

4, A pudingport 4 dl tejjel kikeverjük. A zselatint 1 tasak vanillin cukorral és 75 ml vízzel felfőzzük és a pudinghoz keverjük.

5, Mikor a tészta kisűlt, a pudingos krémet a tetejére öntjük. Hagyjuk kihűlni, és mikor már teljesen megkötött a krém a tetején, lehet szeletelni.


Elkészítési idő: 70 perc

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP