Cézár saláta

>> 2010. február 3., szerda

(egyszerű elkészíteni)









Hozzávalók:

1 kígyóuborka
4 közepes paradicsom
1 tv paprika
0,5 csemege kukorica befőtt
70 dkg csirkemell/karaj
3 dl natúr joghurt
50 ml oliva olaj
6 dl víz
2 tasak cézár salátaöntet (Kotányi, McKennedy vagy Knorr)
3 evők. étolaj


1, A kígyóuborkát meghámozzuk, hosszában félbe vágjuk, majd felkarikázzuk (félkörökre). A paradicsomot, paprikát megmossuk, és apróra vágjuk.

2, A húst 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Egy lábosba a 3 evők. étolajat felhevítjük, és a hússzeleteket beletesszük. Gyenge tűzön enyhén megpirítjuk, és amikor kezdi kifőni a levét, felöntjük 5,5 dl vízzel. Közepesen erős lángon addig főzzük, míg el nem fővi a levét. Ekkor aranybarnára pirítjuk.

3, Közben a 3 dl joghurtot elkeverjük az egyik tasak salátaöntettel. A másik tasak salátaöntetet pedig elkeverjük 50 ml oliva olajjal és 50 ml vízzel. A két keveréket jól összekeverjük.

4, A felaprított zöldségeket egy nagy tálban jól összekeverjük. A szószt a zöldségekre öntjük, és mikor elkészült a hús, azt is hozzáadjuk és az egészet jól összekeverjük.

Elkészítési idő: kb. 50 perc

Megjegyzés: Míg a hús fő, az öntet keveréket hűtőbe tesszük. A salátához tálalás előtt ropogós levesgyöngyöt adunk.

0 megjegyzés:

Mi a véleménye az oldalról és a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP